-

Verdien av Kristi seier for oss

«Han kommer til Sion som forløser, til alle dem av Jakobs ætt som vender om fra synd, lyder ordet fra Herren» (Jes 59,20)

Det er en herlig trøst å vite at vi visselig skal få arve himmelens herlighet som Jesus har vunnet for oss. Når vi klynger oss fast til ham som er selveste seiersherren, gir det oss også kraft til å seire, trass i at verden rundt oss er så full av strid. Er Gud for oss – som Golgatas kors viser at Han er – ja, hvem kan da være imot oss?

Hva så med samvittigheten vår? Er det mulig for oss å juble og glede oss når vi blir minnet om all den motstand som vi har vist Ham? Ja, takket være Jesus, Guds Sønns blod, som renser oss fra all synd. Syndene våre er tatt bort; de er fullstendig fjernet.

Vil en av helvetets hærer kunne klare å overvinne oss? Nei, for frelseren og forløseren vår er nemlig kommet, og Han har en gang for alle brutt i stykker satans makt. Dette er endelig!

Kan den onde naturen i oss komme til å seire? Guds urokkelige Ord viser oss at «om noen synder, har vi en som taler vår sak hos Faderen, Jesus Kristus, den rettferdige» (1.Joh.2.1). Våre synder, som var som skarlagen, har han vasket hvite som snø og gjort dem rene og flekkfrie som den hviteste ull.

Kan prøvelsene klare å få herredømme over oss? Paulus drister seg til å si det slik: «Hvem kan skille oss fra Kristi kjærlighet? Nød, angst, forfølgelse, sult, nakenhet, fare eller sverd?» (Rom.8,35). Det som i utgangspunktet kan se ut som et tap eller et nederlag for oss, blir i stedet gjort om til et bevis på Guds kjærlighet! Vi kan kjempe mot det forferdeligste mens vi samtidig frimodige får rope ut: «Men i alt dette vinner vi full seier ved Ham som har elsket oss.» (Rom.8,37)

Vi vinner full seier over synden.
Vi vinner full seier over de onde tankene.
Vi vinner full seier over en fiendtlig verden.
Vi vinner full seier over fristelsene.
Vi vinner full seier over tvilen.
Vi vinner full seier over døden.